A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított értéke 50,0 volt júliusban, ez 4,9 százalékponttal marad el a júniusi adattól.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által megkérdezett menedzserek júniushoz képest összességében változatlan folyamatokról számoltak be. Az idei az ötödik legalacsonyabb júliusi érték 1995 óta érték alacsonyabb a hosszú távú júliusi átlagnál (52,3), és az elmúlt három év júliusainak átlagánál is (52,8). Az 50-nél alacsonyabb értékek zsugorodást, az 50-nél magasabbak bővülést jeleznek.

A felmérésben vizsgált részindexek többsége csökkent júniushoz képest. A termelési mennyiség indexe csökkent júniusi értékéhez képest, és hat havi bővülés után a termelt mennyiség csökkenését jelzi. Az új rendelések indexe erősebben csökkent, a mostani a negyedik legalacsonyabb júliusi érték 1995 óta. Az új rendelések állománya magasabb lett, de még mindig az 1995 óta mért hosszú távú átlag alatt jár.

A júliusi szállítási átfutási idő ideje hosszabb lett júniushoz képest; a korábbi júliusi értékeket nézve az idei a hetedik legalacsonyabb érték. A vásárolt készletek volumene két hónap bővülés után csökkent.

A foglalkoztatottsági index, amely az elmúlt másfél évben csak a 2014 májusában és idén áprilisban jelzett enyhe csökkenést, júliusban további növekedést mutat. Értéke magasabb lett júniushoz képest, és a negyedik legmagasabb júliusi adat 1995 óta.