A Spar Magyarország 23 milliárd forintos fejlesztést, az Auchan Retail Magyarország szolgáltatásbővítést jelentett be.

A Spar az idén 23 milliárd forintot fordít fejlesztésre

A Spar Magyarország az idén 23 milliárd forintot fordít fejlesztésre, modernizációs programjában az idén eddig több mint 2,1 milliárdot költött.

A kereskedelmi lánc közleménye szerint a fejlesztésre szánt forrásból a korábban nyitott üzletek korszerűsítése mellett új áruházak építésére is lehetőség nyílik.

Az idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a Spar Magyarország, további öt szupermarketjét pedig megújította.

A most megnyitott és felújított üzletekkel együtt 346 Spar és City Spar szupermarket, 33 Interspar hipermarket és 147 franchise üzlet tartozik a Spar-csoporthoz. A társaság 13 ezer munkavállalójával Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Bővíti szolgáltatásait az Auchan Magyarországon

Az Auchan kőbányai üzletének csütörtöki megnyitóján Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója bejelentette, hogy az új kereskedelmi egységben soron kívül átvehetők a világhálón megrendelt termékek. Az Amerikában és Nyugat-Európában már bevált vásárlási megoldást korszerű környezet és megújult márkamegjelenés kíséri.

Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere (Fidesz) a megnyitón elmondta, hogy a helyiek a biztonság és a környezet állapota mellett kiemelten fontosnak tekintik a szolgáltatások és a kereskedelem színvonalát is. Az áruháznak otthont adó kerület fejlődéséhez a csütörtökön megnyitott, új típusú kereskedelmi egység is hozzájárul.

Az Auchan Retail Magyarország 19 hipermarket és 18 diszkont üzemanyagtöltő mellett online áruházat és 1 szupermarketet működtet belföldön. A cég 2016-ban, 3,8 százalékos éves növekedéssel, 350,4 milliárd forint bruttó forgalmat ért el, a vásárlások száma 3 százalékkal nőtt, mérleg szerinti eredménye elérte a 3,6 milliárd forintot. Az Auchan 20 éve Budaörsön nyitotta első magyarországi üzletét, és belföldön mintegy 7 ezer munkavállalót foglalkoztat. (MTI)