2019. április 30-án zárul a BVK vezetése alatt álló EYES elnevezésű projekt, melynek keretében számos kiemelkedően színvonalas, a magyar és szlovák induló vállalkozások, startupok fejlődését támogató, tudását és ismertségét növelő program valósult meg.

A 2017. szeptember 1-én indult EYES (Emerging Young EntrepreneurS – Developing Entrepreneurial Spirit in Slovakia and Hungary) program a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) vezetésével, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, szlovák és magyar intézmények konzorciuma szervezésében, a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem  és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. együttműködésével zajlott.

A projekt során az érdeklődők olyan, a startupok és kezdő vállalkozások számára kulcsfontosságú témákban kaphattak elméleti és gyakorlati képzést, mint az üzleti tervezés, a nemzetközi kommunikációs készségek; az online marketing eszközök (e-mail, Facebook, blog) hatékony használata, a nemzetközi marketing, illetve a szellemi tulajdon védelme a kínai piacon.

Ezenfelül, a Közalapítvány meghívására Vidar Andersen, a nemzetközi startup világ elismert szakértője Master Pitch tréninget tartott 2018. november 22-én a BVK székházában.  A programon startupok, vállalkozók és vállalkozást tervezők vettek részt, az előadó pitchelés és a kockázati tőkebevonás témaköreit járta körbe elméleti és gyakorlati megközelítésből.

A workshopok és tréningek során készült anyagokat a projekt e-learning felületén is elérhetővé tették a nagyközönség számára.

Az EYES projekt partnerei, valamint magyar és szlovák startupok is bemutatkoztak a fővárosi és nemzetközi startup ökoszisztéma prominens szereplőit felvonultató Startupok Éjszakája 2018 rendezvényen, amely Tarlós István főpolgármester és Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes fővédnöksége mellett zajlott. Az eseményen 50 kiállító és 800 vendég vett részt.

A BVK 9. Be Smart startup versenye keretében került megrendezésre 2019. február 5-én a speciálisan szlovák és magyar startupok részére szervezett verseny. A hat nyertes startup április 4-én és 5-én a BVK IV. Startup Budapest Fórumán és a think.BDPST kísérőrendezvényén, a Start-Up Expón kiállítóként szerepelt és bemutatkozási lehetőséget kapott. A IV. Startup Budapest Fórum keretében zajlott a projekt hivatalos zárórendezvénye, ahol a sajtó számára is bemutatták az együttműködés eredményeit.