Rosék, pezsgők, street food, koncertek és számos családi program várja a 7. Rosalia Rosé és Pezsgő Liget látogatóit a Városligetben május 11. és 13. között.

A szezonnyitó borfesztiválon több mint 50 pincészet borai mutatkoznak be a Vajdahunyadvár mögötti réten, a street food standok kínálatában pedig többek között sajtok és sonkák, kemencés buci és pita, kolbászkákkal töltött kenyértölcsér, lepénykenyérben kínált magyar felvágottak, vasalós lepény, burgerek, fish and chips, kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, rétesek és kávék is szerepelnek.

A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat: fellép többek között a New Level Empire, a Hősök és DJ Juhász Laci. A május 13-i programot a Fonó Budai Zeneház állította össze, a fesztivált pedig a Lóci játszik fellépése zárja majd.

A Liget Bora címért csaknem negyven rosé verseng idén; a díjról ezúttal is a közönség szavazatai döntenek.

A Rosalia olyan programokkal is készül, amelyek során a kisebb és nagyobb gyerekek is találnak maguknak aktív, kreatív, szórakoztató elfoglaltságot. A ZigZag Mesesarok babzsákfoteleiben különleges élmény lesz mesét hallgatni; szombaton kortárs mesék szólnak Dávid Ádám író tolmácsolásában, vasárnap pedig autentikus meséket mond Soós Emőke kicsiknek, majd a felnőtteknek. A Rosalia Fesztiválon a gyerekek kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni a városligeti KRESZ Parkban.

A Liget Budapest Projekt az Art Parkkal és a Néprajzi Múzeummal karöltve számos gyerek- és családbarát programmal – hagyományőrző kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, versenyekkel és hetedhét országra szóló mesékkel – érkezik a fesztiválra, de vasárnap nyitás előtt közös jógaórán is részt lehet venni.

A fesztivál teljes programja a www.rosalia.hu honlapon érhető el. (MTI)