Nyolcvanszázalékos forgalomnövekedést várnak a Valentin-naptól, valamint március 8-tól a webáruházak Romániában.

Florinel Chiş, a romániai online boltokat tömörítő egyesület (ARMO) ügyvezető igazgatója bejelentette, a hozzájuk csatlakozott webáruházak arra számítanak, hogy csaknem megkétszereződik a forgalmuk a tavalyi év azonos időszakában mérthez képest, éppen ezért ehhez igazítják a készleteiket is – írja a Krónika.

Tapasztalataik szerint az ékszerek, a kozmetikumok, a fehérneműk a legnépszerűbb ajándékok, mint ahogy az apró csecsebecsék iránt is nagy kereslet mutatkozik.

Cristina Vasile, az egyik webáruház alapítója arról számolt be, hogy a tavalyi első negyedévben 350 ezer eurós forgalmuk volt, egy rendelés átlagosan 180 lejt tett ki. Most azonban 80 százalékos forgalombővülésre számítanak február-márciusban, amelyeket egyébként eladások szempontjából a legjobb hónapok közé sorolnak. Éppen ezért hatalmas készletet halmoztak fel „mindenből, ami piros”.

Van azonban, amit nem lehet netről rendelni, a kiskereskedelmi üzletláncok tapasztalatai szerint változatlanul a desszert és virág a legnépszerűbb Valentin-napon, de az átlagosnál több fogy italokból és a szíves díszítésű ajándékokból.