2019. augusztus 13. kedd, 11:23
Országszerte magas a fürdők látogatottsága, sok a belföldi és külföldi vendég, a budapesti fürdőkben rekordforgalomról számolt be a fürdőszövetség és a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

Az MTI érdeklődésére hétfőn Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke azt mondta, hogy az augusztus 20.-i hosszú hétvégén a szállodákhoz hasonlóan nagy forgalomra, teltház közeli látogatottságra számítanak.

Ha az egész augusztusban hasonlóan meleg marad az időjárás, még hozhatók lehetnek az idei tervszámok, miután az esős május és a meleg június után nagyon szeszélyes, csapadékos és változékony július következett, emiatt erősen hullámzó volt eddig a főszezon a magyarországi fürdőkben - mondta.

Czinege Szilvia, a BGYH Zrt. értékesítési és marketing igazgatója arról számolt be, hogy az elmúlt hétvégén a hőségnek köszönhetően az idei nyári szezon rekordforgalmát könyvelték el. A 13 fürdőegységben szombaton több mint 32 ezer, vasárnap pedig több mint 36 ezer fürdőlátogatót fogadtak.

Kiemelkedő volt a forgalom a Palatinus strandfürdőben, ahol szombaton közel 6 ezer, vasárnap több mint 7300 vendég fordult meg, de a frissen átadott Pesterzsébeti fürdőt is több mint 4500 vendég kereste fel, ami a június elejei nyitás óta rekord forgalomnak számít. Emellett a történelmi nagy fürdők is kiemelt forgalmat bonyolítottak, például a Széchenyi fürdő a két nap alatt több mint 14 ezer vendéget fogadott.

A hőségriadóra való tekintettel vasárnap és hétfőn egy órával hosszabban tartottak nyitva a strandok.

(Forrás: MTI, fotó: Máthé Zoltán)


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja