A Kremlben folytatódott a tanácskozás a Törökországnak adandó kemény válasszal kapcsolatban. A török légierő kedden lelőtt egy vadászgépet a szíriai térségben, arra hivatkozva, hogy a harci gép megsértette a török légteret.

A Gazprom haladéktalanul felülvizsgálja a Török Áramlat gázvezeték építésének tervét – közölték a Kommerszant orosz napilappal névtelen források Vlagyimir Putyin államfő környezetéből.

Az orosz elnök utasította Dmitrij Medvegyev miniszterelnököt, hogy vizsgálják felül az orosz-török kereskedelmi kapcsolatokat. Mint közölték, Ankarának súlyos anyagi veszteséget fognak jelenteni a tervezett lépések. Elsősorban a török energetika fejlesztése lassulhat, szóba került ugyanis a Roszatom által építendő első török atomerőmű megépítésének elhalasztása.

Egyben azt is világossá tették, hogy Moszkva nem kíván katonai válaszcsapással élni a szerinte „terroristákat támogató kegyetlen akcióért”. Moszkva szerint a vadászgép Szíria felől tért vissza bevetésből, amikor egy török F-16-os lelőtte. Ankara a NATO rendkívüli tanácskozásán viszont bizonyította, hogy a gép megsértette a török légteret, többször figyelmeztették erre a pilótákat, ám azok nem reagáltak.