2017. június 14. szerda, 16:44
turizmus, idegenforgalom, MTÜ, információgyűjtés, internet
Sokan hajlandóak lennének hosszabb időre is elutazni belföldön, ha tudnának olyan programokról, amelyekről korábban nem hallottak – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség felméréséből.

A belföldi utazásaikról elégedettebben érkeznek haza az emberek, mint a külföldiről: a belföldire 100-as skálán 87,1 pontot adnak, a külföldire 86,8-at – olvasható a Turizmus.com-on.

Belföldre viszont rövidebb időre utaznak, mint külföldre: a főutazás átlagos hossza belföldön 5,2 éjszaka, külföldön 7,1.

Ha lenne több magas színvonalú, de elérhető árú szolgáltatás, és ha reklámoznák a kevésbé ismert, de érdekes helyszíneket, akkor hosszabb időre is maradnának a családok egy-egy belföldi helyen.

Az is nagyon fontos volt a válaszadóknak, hogy legyen több fesztivál, több kulturális rendezvény, több érdekes, tematikus út és látnivaló, attrakció.

A magyar háztartások majdnem fele, 46,5 százaléka sem az utazás előtt, sem utazás közben nem gyűjt turisztikai információt, amikor belföldön utazik. Akik mégis, azok döntő többségben az internetről: a települések, tájegységek, szálláshelyek honlapjairól vagy internetes keresőprogramokkal.

Foglaláshoz a háztartások 37,3 százaléka, fizetéshez pedig 23,5 százaléka használta a világhálót.

Az utazó korábbi saját kedvező tapasztalata is kiemelten fontos, ez alapján 24,1 százalék döntött. Azt, hogy mennyire fontos a jó benyomás egy adott úti célról, az is mutatja, hogy az MTÜ kutatása szerint a háztartások 69,9 százaléka tervezi azt, hogy az évi főutazásuk helyszínére újra visszatér majd.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja