2018. július 10. kedd, 12:35
Magyar Fejlesztési Bank, Bank of China
A kínai kötvénypiacon történő kibocsátásról írt alá szándéknyilatkozatot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Bank of China Szófiában, a Kínai–Kelet-Közép-Európai Együttműködési csúcstalálkozó (16+1) keretében.

A Magyarországon leánybankkal rendelkező Bank of China és az MFB közötti szándéknyilatkozat célja az MFB panda kötvénypiaci megjelenésének, azaz kínai onshore kötvények kibocsájtásnak előkészítése. A megállapodás célja emellett annak feltérképezése, hogy a felek miképpen tudnak együttműködni különféle projektek hitellel történő finanszírozásában, akár szindikált- vagy klubhitel formájában. A szándéknyilatkozat aláírására július 7-én, Szófiában, 16 ország miniszterelnökeinek jelenlétében került sor, a Kínai–Kelet-Közép-Európai Együttműködési Csúcstalálkozó (16+1) keretében.

A panda-kötvény a Kínai Népköztársaság belső tőkepiacán külföldi szereplők által kibocsátott kötvények elnevezése. A világ egyik legnagyobb kötvénypiacának számító panda kötvénypiacon csak korlátozottan jelenhetnek meg külföldi kibocsátók, ezért fontos eredmény az MFB és a Bank of China közötti megállapodás.

A szándéknyilatkozat aláírását követően további tárgyalások szükségesek a kötvénykibocsátás várható időpontjának véglegesítéséhez – olvasható az MFB közleményében.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja