A magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő program támogatására írt ki két pályázatot 90 millió forintos keretösszeggel az Agrármarketing Centrum (AMC). Pályázhatnak gazdasági társaságok, köztestületek, szövetségek, egyesületek, alapítványok és szakmai szervezetek, terméktanácsok.

A vissza nem térítendő támogatást kizárólag a 2017. október 1. és 2017. december 31. közötti magyarországi, az agráriumhoz kötődő rendezvényekre lehet kérni, a rendezés teljes költségének akár 50 százaléka is elnyerhető – írja közleményében az AMC. A pályázatok benyújtásának határideje egységesen 2017. szeptember 29. A pályázati felhívások szeptember elején jelennek meg az AMC honlapján, a http://www.amc.hu/palyazatok/ felületen.

A termelők termékeik promóciójához a vásárokon, fesztiválokon, 1 millió és 3 millió forint közötti összegre pályázhatnak 80 millió forintos költségkeretből. A fennmaradó 10 millió forint keretösszegből pedig 500 ezer és 1 millió forint közötti támogatást lehet kapni szervezési és marketingkommunikációs feladatokhoz. (MTI)