A balatonfüredi Hotel Flamingo tulajdonosai, a Czigle család április 14-én megnyitotta a Flamingo szomszédságában lévő szállodájukat, a négycsillag-várományos Hotel Füred Spa ß Conference-t.

A teljes mértékben felújított és átalakított, alapvetően konferenciák lebonyolítására szakosodott, wellness részleggel is felszerelt, 199 szobával, 398 férőhellyel rendelkező szálláshely megnyitásával Czigléék megállították a Balatonfüred összképét alaposan rontó, elárvult hotel lejtmenetét – írja a Turizmus Online.

Az Európai Uniótól és az államtól 1,6 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás jó helyre került, mert ez a beruházás többek közt jelentősen segíti a Balaton-partnak azt az általános gondját, amely a szezonalitás következtében sújtja – mondta a megnyitón Csepreghy Nándor államtitkár.

Az államtitkár arra is utalt, hogy a mostani négycsillag besorolás (amihez a Hotelstars Union még nem adta áldását), hamarosan ötcsillagos is lehet.

A 13 szintes a házban, három szinten csak lakosztályok készültek, köztük két elnöki lakosztály. A konferenciaterem 800 fő befogadására alkalmas. A látványkonyhával is felszerelt étterem 300 személyes. A szálloda egyelőre 100 embernek ad munkalehetőséget.