Véglegessé vált a 2017-es vizes világbajnokság szervezőbizottságát irányító testület összetétele. A grémiumnak összesen öt miniszter is a tagja lett.

A 2017-es magyarországi vizes világbajnokság szervező bizottságának elnöke Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter lett, aki egyben az összkormányzati feladatokat is koordinálja. A szervezőbizottság társelnöke Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a nemzetközi úszó szövetség alelnöke.    

A kormányrendelet szerint a közvetlen irányító grémium tagja Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Szántó Éva, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára.

A bizottság feladata a vb előkészítésével és megrendezésével kapcsolatos feladatok figyelemmel kísérése és összehangolása, így különösen az érintett kormányzati és sportszakmai közreműködők közötti együttműködés biztosítása az előkészítést és megrendezést biztosító egyes intézkedések kidolgozása érdekében – áll a Magyar Közlönyben.

A 17. úszó-, vízilabda-, műugró-, óriástoronyugró-, szinkronúszó- és nyíltvízi úszó világbajnokság versenyeit Budapesten és Balatonfüreden rendezik meg 2017. július 15. és 30. között.