Október31-ig igényelhető anyagi támogatás a felvidéki gazdaságélénkítő program pályázatán.

Az eredeti tervek alapján a gazdaságélénkítő program keretében október 20-ig pályázhattak volna a felvidéki kis- és közepes vállalkozások a magyar kormány által felajánlott 5 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatásra – írja a hirek.sk.

Most október 31-ére módosult a végső beadási határidő a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program pályázatainál – tájékoztatott Iván Tamás, a Baross Alapítvány ügyvezetője.

A támogatás technológiai fejlesztést, innovációt és kapacitásbővítést célzó eszközök, gépek és szoftverek beszerzésére irányul. Egy-egy vállalkozó legfeljebb 15 ezer eurót igényelhet, miközben a legalább 30 százalékos önrészt magának kell biztosítania.

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. írja és dolgozza fel a beérkező pályázatokat. A programiroda kirendeltségei nyugatról kelet felé haladva a következő magyarországi határ menti városokban találhatók meg: Győrben, Komáromban, Tatabányán, Balassagyarmaton, Salgótarjánban, Putnokon és Sátoraljaújhelyen. Ezeken a helyeken kell személyesen benyújtani a szükséges dokumentumokat és az aláírt pályázati adatlapot.

A magyar kormány 2015-ben indította el gazdaságfejlesztési programját a Kárpát-medence határon túli, magyarlakta területein. Kárpátaljára eddig több mint 100 millió euró jutott erre a célra, a Vajdaságba pedig 210 millió euró érkezett. A Felvidékre az idén hozzávetőleg 5 milliárd forint (mintegy 16,6 millió euró) jut.