2016. március 23. szerda, 17:00
okostelefon, okos otthon, Cordia, ingatlanpiac
Az elsők között Magyarországon, mobiltelefonról vezérelhető „Okos Otthonokkal” bővül a Cordia lakásportfóliója.

Egyedi, kimondottan a cég számára tervezett otthon-automatizálási megoldásokkal látja el újonnan fejlesztett lakásait a Cordia Magyarország. Ezekben a lakásokban egy okos-eszközökre telepíthető alkalmazással lehet vezérelni szinte minden funkciót.

A Magyarországon eddig nem elérhető megoldás kezeli a mobilról kezelhető bejárati ajtót, a világítást, a teljes elektromos hálózatot és fűtési rendszert, valamint az opcionálisan beépített szórakoztató elektronikai berendezéseket is. A cég arra számít, hogy az okos otthonok iránti kereslet miatt a befektetési céllal vásárolók is az ilyen lakásokat részesítik majd előnyben.

„Magyarországon elsőként a Cordia-nál épül olyan társasház, melynek minden lakását már az okos-otthonhoz szükséges eszközökkel szerelünk fel. A vezérlő egység telepítése és későbbi üzemeltetése könnyű és egyszerű. Használatával minden eddiginél kényelmesebben és energiatakarékosan működtethető például a világítás, a fűtés vagy épp a bejárati ajtó” – mondta el Görög Áron, a Cordia Magyarország értékesítési és marketing igazgatója.

A Cordia okos otthonokat vezérlő applikáció felhasználóbarát, könnyen kezelhető, esztétikus rendszer mind IOS, mind Android rendszerű okos eszközökkel működtethető, egyetlen technikai feltétele az internet elérés.

Ezek az okos megoldások a bérbeadás szempontjából is hasznosak lehetnek: a mobilappon keresztül megoldható, hogy a pár napos, úgynevezett short-stay bérbeadónak adott esetben nem szükséges a vendég érkezésekor a helyszínen tartózkodni, elég, ha megadja a vendégnek a belépési jogosultságot, így okostelefonját kulcsnak használhatja apartmanjához, vagy éppen a tulajdonoshoz bekötött füstérzékelő vigyázza a nemdohányzó apartman levegőjének tisztaságát.

Az egyedi megoldással felszerelt lakásokat először a Corvin Sétány fejlesztésének új ütemében épülő Corvin Atriumban adják majd át.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja