2017. szeptember 29. péntek, 09:31
pályázat, árverés, ingatlan, ingatlanfejlesztés, ingatlanpiac, Pécs
Nettó csaknem egymilliárd forintos kikiáltási áron, nyílt árverésen értékesíti az egykori pécsi bőrklinika épületegyüttesét a tulajdonos baranyai megyeszékhely önkormányzata.

A Kodály Zoltán utcai ingatlan 2009-ben a magyar állam, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és az önkormányzata közötti csereszerződés alapján került a város tulajdonába, a Leőwey Klára Gimnázium elhelyezése céljából. Mivel azonban a gimnázium nem költözött oda, az épület funkció nélkül maradt. Az önkormányzat 2015 márciusában lépett birtokba, és az ingatlan hasznosítását tűzte ki célul. A város közgyűlésére készült dokumentumból kiderül: az "előterjesztést konkrét befektetői szándék előzte meg".

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az ülésen kiemelte: a "meglehetősen leromlott állapotú" épület értéke az új ingatlanforgalmi szakvélemény alapján nettó 992,8 millió forint, ami mintegy 69 millióval haladja meg a korábbi értékbecslés összegét. A polgármester a hivatal gazdálkodásában előállt 7,5 milliárd forintos hiányra utalva azt mondta, hogy az ingatlaneladás jelentősen könnyíthet az önkormányzat költségvetési helyzetén.

Páva Zsolt javaslata szerint az ingatlant transzparens árverési eljárás keretében értékesítik. A hirdetményt az önkormányzat honlapján, ügyfélszolgálati helyiségeiben és a helyi médiában is közzéteszik, az eredményét pedig október 25-én ismertetik. Az előterjesztés szerint a pécsi építési szabályzat jelenleg az ingatlan oktatási-egészségügyi célú hasznosítását teszi lehetővé. A polgármester szerint ugyanakkor felmerülhet, hogy az új tulajdonos nem ilyen hasznosítást tervez, ezért az építési szabályzatban az erre vonatkozó korlátozás módosítása később "megoldás lehet". (MTI)


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja