Igazolta a várakozásokat, hogy csaknem ötvenezren vették igénybe a gyed extrát tavaly – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Fontos, hogy legyen választási lehetősége mindenkinek, és eldönthesse, otthon marad-e, otthon tud-e maradni akár három évig a gyerekekkel, vagy akár már pici gyermek mellett is visszamegy dolgozni rész- vagy teljes munkaidőben – mondta Novák Katalin az M1 csatorna keddi műsorában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint, amikor azon gondolkodik egy pár, hogy vállaljanak-e gyermeket vagy vállaljanak-e még egy gyermeket, komolyan esik latba, hogy az édesanya tud-e majd később dolgozni, lesz-e két keresete a családnak és fel tudják-e nevelni a gyermeket.

Az államtitkár arra a kérdésre, számítottak-e ekkora érdeklődésre, amikor bevetették a gyed extrát, azt mondta: a számok igazolják a várakozásaikat. Mint mondta, érezték, hogy segíteniük kell az édesanyáknak abban, hogy össze tudják egyeztetni a munkát a családi élettel.