Az ADÓtraffipaxban friss bejegyzéseiből kiderül, hol számíthatnak a vállalkozók (biztosan) operatív ellenőrzésre.

Baranya megye

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatósága adóellenőrei és pénzügyőrei – a megyeszékhelyen kívül – június 26-ától 30-áig Harkányban, Siklóson és Orfűn ellenőriznek. 

A nyári szezon beindulásával a baranyai revizorok folyamatosan jelen lesznek a Balaton-parti településeken is, kiemelt figyelmet fordítva a szezonális gazdálkodókra. 

Békés megye

2017. június 26-30. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban békéscsabai vendéglátó egységeknél, ezen belül is a főként fagylaltozókat üzemeltetőknél végeznek ellenőrzéseket. A revizorok és pénzügyőrök többek között a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az on-line pénztárgépek üzemeltetésére vonatkozó szabályok betartását ellenőrzik.

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. június 21. és 2017. július 7. között fokozottan ellenőrzik a megyei strandok területén működő vállalkozásokat. Kiemelten vizsgálják a bizonylat kiállítást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentésének szabályszerűségét.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 26-tól július 2-ig, a VOLT Fesztivál ideje alatt fokozottan ellenőrzik Sopronban a pékségeket, vendéglátó egységeket és élelmiszerüzleteket, hogy adnak-e nyugtát és bejelentik-e alkalmazottaikat.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy nyugta-, számlaadási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget. A 2017/26. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

  • június 26. hétfő: Hajdúszoboszló
  • június 27. kedd: Hajdúszoboszló
  • június 28. szerda: Debrecen
  • június 29. csütörtök: Debrecen
  • június 30. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, különös tekintettel a zöldség-gyümölcs kiskereskedelmi tevékenységet folytatókra. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 26. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

  • június 26. hétfő: Heves
  • június 27. kedd: Mátraszentimre
  • június 28. szerda: Hatvan
  • június 29. csütörtök: Gyöngyös
  • június 30. péntek: Eger

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 26. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 26. hétfő: Rétság és környéke
  • június 27. kedd: Bátonyterenye, Pásztó, Jobbágyi és környéke
  • június 28. szerda: Szécsény és környéke
  • június 29. csütörtök: Karancsság
  • június 30. péntek: Salgótarján, Bánk

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A héten kiemelt tevékenységi körként az ital-kiskereskedelmi (kocsmai) tevékenységet folytató adózókat vonják vizsgálat alá az adóellenőrök. (A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget. (A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.) A 2017/26. heti operatív ellenőrzések helyszínei:

  • június 26. hétfő: Nyíregyháza, Kisvárda
  • június 27. kedd: Újfehértó, Érpatak
  • június 28. szerda: Csenger, Pátyod
  • június 29. csütörtök: Nyírbátor, Nyírvasvári
  • június 30. péntek: Újfehértó

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a különböző rendezvényeken, vásárokon tevékenységet végző adózókat. Az összehangolt ellenőrzések a jövedéki termékeket érintő szabályok betartására, a bizonylat-kibocsátásra, a foglalkoztatás szabályszerűségére irányulnak. A pénzügyőrök és az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is.

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.