Munkavédelmi tájékoztató kézikönyveket állított össze munkaadóknak, munkavállalóknak és munkavédelmi képviselőknek a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ).

A VIMOSZ ismertetése szerint Magyarországon a kereskedelmi szálláshelyeken és a vendéglátó egységekben majdnem kétszázezer ember dolgozik, ők munkájuk során különböző veszélyeknek vannak kitéve: 2017. első háromnegyed évében 425 munkabaleset történt összesen a két ágazatban, 2016-ban egész évben ez a szám 667 volt.

Ugyanakkor tömegesek a három napot el nem érő, vagy betegállománnyal egyáltalán nem járó apróbb sérülések – tették hozzá. Egy 2016-ban hozott rendelkezés szerint 2017-től 20 fő felett foglalkoztató vállalkozásoknál kötelező munkavédelmi képviselőt választani – írták.

A közlemény szerint a VIMOSZ a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ) és a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezettel (VISZ) közösen egy minisztériumi pályázat támogatásával országszerte tart tájékoztató és képző rendezvényeket a munkavédelem témakörében. A tájékoztatók letölthetők a www.biztonsagosvendeglatas.hu oldalról. (MTI)