IT
2017. május 25. csütörtök, 14:03
mobilapp, informatika, programozás
A vállalatok informatikai részlegei egyre gyakrabban vesznek át ötleteket a fogyasztóknak szánt mobilappoktól az üzleti alkalmazások felhasználói élményének javítására és a fejlesztés felgyorsítására.

A komoly előtanulmányokat igénylő alkalmazások elriasztják az alkalmazottakat, akik maguk vásárolta és telepített programokat futtatnak helyettük, ami a jelentős biztonsági és üzleti kockázatokkal járó árnyékinformatika kialakulásához vezet - írja a CompWorld.

A speciális feladatok végrehajtására fókuszáló appok hamarabb elkészülnek, kevesebb kódot tartalmaznak, továbbá lényegesen egyszerűbb kezelhetőségüknek köszönhetően nem igényelnek tréninget, és az alkalmazottak szívesebben használják azokat.

Ezt a pár éve teret nyert úgynevezett "elsődleges a mobil" megközelítést elsősorban az hívta életre, hogy a szoftverbevezetési projektek kudarcának legfőbb oka a vállalatoknál az alkalmazottak ellenállása.

Szakértők szerint az emberek természetes reakciója a változásokkal szembeni ellenállás még akkor is, ha ez a változás csupán a szoftver felhasználói felületének kismértékű módosításából áll, például egy-egy új funkció bevezetésekor.

A CIO.com magazinnak nyilatkozó Onyeka Nchege, az Interstate Batteries cég informatikai vezetője szerint fejlesztői csapatának legfőbb törekvése olyan alkalmazások létrehozása, amelyeket az emberek örömmel fognak használni. Mindenképpen el akarják kerülni, hogy az alkalmazottak, ügyfelek és üzleti partnerek azért hanyagoljanak egy appot, mert az nehézkesen kezelhető.

Az appfejlesztő platformot kínáló Appian cég technológiai vezetője, Michael Beckley szerint az appcentrikus fejlesztői megközelítés előnye, hogy javítja az üzleti egységek és az informatikai részleg közötti együttműködés hatékonyságát.

Egyetlen feladatra kell összpontosítaniuk, így világosan megfogalmazhatóak a projekt követelményei, és megakadályozható, hogy a munka során eltérjenek a fejlesztés céljától. Mivel az appot az üzleti felhasználók meghatározott csoportjának szánják, nem szükséges figyelembe venni a szervezet más részlegeinek igényeit.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja