2017. december 14. csütörtök, 10:14
bor, borágazat, borászat, Tokaj, bortermelés, szüret, szőlő
Átlagos mennyiségű, 300 ezer mázsányi szőlőt szüretelhettek idén a Tokaj-hegyaljai borvidéken, ám minőségében az egyik legkiemelkedőbb lehet a 2017-es évjárat.

Az idei évjárat különlegessége, hogy a pezsgőalapanyagtól az aszúszemekig minden szőlő kiváló minőségben kerülhetett a borvidék pincéibe – mondta a Világgazdaságnak Klaocsai László, a hegyközségi tanács alelnöke.

Az időjárásnak köszönhetően jó volt az aszúsodás, az aszúszemeket 2000, illetve 2500 forintos kilogrammonkénti árért teljes mennyiségben felvásárolták a pincészetek. A borászok szerint az ország többi részén is kiváló évjáratot szüretelhettek, a tavalyi 2,8 millió hektoliternél 5-10 százalékkal nagyobb mennyiségben. (MTI)


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja