2017. október 27. péntek, 09:02
ADÓtraffipax, NAV
A virág-, koszorú- és kegytárgyárusok országszerte számíthatnak a NAV revizorainak megjelenésére, de „célkeresztbe” kerülnek a Zala megyei magánorvosi rendelők is – derül ki az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. október 25. és 31. között kiemelten ellenőrzik a Budapest területén működő virágkereskedőket. Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – tekintettel Mindenszentek ünnepének közeledtére – fokozottan ellenőrzik az ebben az időszakban jelentős forgalmat bonyolító virág- és kegytárgyárusokat. A 2017. október 26-tól november 5-ig tartó ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadás mellett az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek megfelelő használatát is vizsgálni fogják. 

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. október 28. és november 3. között a megye egész területén fokozottan ellenőrzik a közterületeken (különösen a temetőknél, illetve piacokon) kitelepült koszorú-, mécses- és virágárusokat. Az ellenőrök egyaránt vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét is. 

2017. október 24. és 29. között fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az adózók Kiskőrösön és környékén. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit, valamint az áruk eredetét ellenőrzik a piacon, közterületeken.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 25. és november 1. között fokozottan ellenőrzik Mindenszentekhez kapcsolódóan a virág kis- és nagykereskedőket, koszorúkészítőket, virágárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják. 

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei október 28. és november 3. között fokozottan ellenőrzik a piacokon, vásárcsarnokokban, valamint a megye területén értékesítő virágüzleteket és alkalmi kitelepülőket. Az ellenőrök kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. október 25. és november 1. között a megye egész területén fokozottan ellenőrzik a piacokon, a temetőknél, illetve a nagyobb bevásárlóközpontokhoz kitelepült koszorú- és virágárusokat. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét is.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai, 2017. október 24. és november 2. között fokozottan ellenőrzik a virágüzleteket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei, Bács-Kiskun Megyei és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik a Nagykőrös területén működő, piacon értékesítő és szolgáltató vállalkozásokat 2017. október 29-én. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik a Mindenszentek ünnepe kapcsán a virágkereskedéseket 2017. október 24. és november 3. között. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága október végén kiemelten ellenőrzi a koszorú- és virágárusokat a megye nagyvárosaiban. Adóellenőrökre számíthatnak különösen a temetők környékén, a közterületen értékesítést végzők is. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. október 26. és 31. között a Mindenszentekhez kapcsolódóan kiemelten ellenőrzik a virág-, koszorú- és egyéb dísznövényárusokat. A revizorok közterületeken és boltokban is vizsgálják a nyugta- és számlaadást és az árukészlet eredetét, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet. Az ellenőrzések helyszínei:

  • október 27. Paks, Bonyhád
  • október 30. Bátaszék, Tolna, Fadd
  • október 31. Bonyhád, Paks

(A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. október 16. és 2017. október 31. között kiemelten ellenőrzik virágkereskedelemmel, koszorúkötéssel foglalkozó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. A piacokon, vásárokon értékesítő adózók tekintetében a továbbiakban is várhatók helyszíni ellenőrzések

Zala megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei október 25. és november 5. között fokozott ellenőrzést végeznek a megye területén működő magánorvosi rendelőkben. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Tovább is van

A 43. heti „teljes bizonyosságú” ellenőrzésekről itt írtunk, a  NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja