Június 1-én, a Brain Baron szállhat ringbe az a 10 vállalkozás, akik bejutottak a Blastoff Startup Verseny döntőjébe. A fődíj egy 150 000 eurós befektetési ajánlat.

Közel száz startup nevezett a Blastoff és az OXO Labs  által szervezett, az EURid és a Szerencsejáték Zrt. által támogatott Blastoff Startup Versenyre. A magyar vállalkozások mellett a jelentkezők között voltak például román, cseh, ukrán és litván székhelyű projektek is. Közülük negyvenen kerültek a középdöntőbe, a tíz legígéretesebbet az OXO Labs mentorai és a Power Angels angyalbefektetői választották ki. A tíz döntős vállalkozás a Brain Bar programján belül a verseny szabta keretek között kap esélyt arra, hogy meggyőzze a közönséget és a szakmai zsűrit az ötletükben rejlő lehetőségekről.

A döntőbe bekerült

  • az ipari nagyvállalatok készletezési problémáit drónok segítségével megoldó Aeriu,
  • a cukorbetegeket segítő applikáció, a DiabTrend,
  • a versenyek és edzések kihívásaira szabott optimális táplálkozási javaslatokat felvázoló mobil applikáció, az Enduraid,
  • a gyártási folyamatok termelékenységének növelését segítő Haris Engineering,
  • a repülő hirdetési plakátokat feltaláló Impedance,
  • a szülő nőkre veszélyes hasizom sérülést gyógyító program megalkotója, a Potzak,
  • a robotok programozását támogató Robild,
  • a ledolgozott munkabérhez hozzáférést nyújtó Salarify,
  • a valós és virtuális teret szabadulószobában kombináló The Grid és
  • a virtuális tanulást segítő interaktív oktatási applikáció, a VR Edu.

A három perces pitcheket az improvizációs színház nagymestere, Andrew Hefler moderálja majd. A hétfős zsűriben többek között helyet foglal Oszkó Péter, az OXO Csoport alapítója, Batiz András, az Impact Works tanácsadó cég tulajdonosa és Polyák Balázs, a Google vezető elemző tanácsadója is. A zsűri az ötlet újszerűsége, forradalmisága mellett figyelembe veszi a csapat rátermettségét és motivációját, valamint az üzleti stratégia átgondoltságát és életképességét.

Ez a negyedik alkalom, hogy a Blastoff, a közép-és kelet-európai régió legizgalmasabb startup versenyeként, lehetőséget biztosít induló vállalkozásoknak a bemutatkozásra, a legjobb ötletek és üzleti tervek számára pedig utat épít a megvalósításig.

A nyertes startup 150 000 euro befektetési ajánlatot kap a Power Angels kockázati tőketársaságtól és részt vehet egy fél éves akcelerátor programban. Ezen felül a versenyzők számos különdíjra is pályázhatnak, mint például részvételi lehetőség az EURid által szervezett .eu Web Awards díjátadóján, kommunikációs coaching támogatás az Impact Works jóvoltából, Google Cloud Credit 3000 dollár értékben a Google felajánlásaként, hat hónap ingyenes szoftverhasználat a SpringTab-től vagy brand marketing támogatás a L!ber8Tech-től.

A verseny fő támogatója a Szerencsejáték Zrt. és az EURid. A Szerencsejáték Zrt. számos innovációt segítő és kreatív gondolkodásra ösztönző hazai esemény elkötelezett támogatója. Az EURid a .eu illetve .ею (cirill ábécé) felső szintű domaineket kezelő szervezet. A .eu és a .ею közösség több mint 3.8 millió felhasználóval rendelkezik, közülük sokan kkv-kat és nagyvállalatokat képviselnek. Az induló versenyzők közül többen is kiváló .eu webbel rendelkeznek.

A Brain Bar Európa legnagyobb jövőfesztiválja, amely a tudomány, a technológia, az üzleti, kulturális és politikai szféra elismert szereplőit látja vendégül évről évre. A rendezvény idén május 31. és június 2. között várja a fejlődés iránt érdeklődőket a Corvinus Egyetem campusán olyan eladókkal, mint például Peter Thiel, a PayPal alapítója, vagy Jacquelline Fuller, a Google alelnöke. A rendezvényen idén Sophia, a humanoid robot az egyik különlegesség. A Blastoff Startup Verseny döntője mellett a Brain Baron a fiatalabb generáció számára is lehetőség van a bemutatkozásra, erre a platformot a USchool programja szolgáltatja. A Z generációnak szóló inkubátorprogramban, középiskolás diákok alkothatnak egy-egy ötletből újító szellemiségű projekteket több mint nyolcvan startupper, nagyvállalati, befektetői és civil szektorból érkező mentor segítségével. Az idei évben a uSchool középiskolás vállalkozói program döntőjének nyertese lehetőséget kap, hogy a Blastoff Startup Verseny 10+1-edik csapataként megmutassa magát a nagyközönségnek.