2016. február 10. szerda, 14:45
GVH, üdülési jog, fogyasztóvédelem
Megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával kapcsolatos ajánlatával az Online Resorts International Kft. és az Online Resorts Kft. A GVH 3,35 millió, illetve 10 millió forint bírságot szabott ki a cégekre.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította: a jelenleg kényszertörlési eljárás alatt lévő Online Resorts International Kft. 2013 áprilisától, az Online Resorts Kft. pedig már 2012 májusától valótlanul sugallták a szállásajánlataikat igénybe vevő, erre velük szerződést is kötő fogyasztóknak szóbeli tájékoztatásaikban, hogy az ügyfelek már meglévő üdülési jogait kívánják értékesíteni.

A vállalkozások kizárólag szóban tájékoztatták az érdeklődőket, és céljuk ígéretük ellenére kizárólag az volt, hogy saját ajánlataikat értékesítsék a telefonos megkeresést követő rendezvényeken. A régi üdülési jogot egyetlen ismert esetben sem adták el - ismertette közleményében a versenyhivatal. A GVH súlyosító körülményként értékelte egyebek mellett, hogy a vállalkozások teljes kereskedelmi gyakorlata valótlan tájékoztatáson alapult és egyetlen esetben sem értékesítették a fogyasztók meglévő üdülési jogát.

A GVH emlékeztetett, tavaly is több versenyfelügyeleti eljárást indítottak az üdülési jog továbbértékesítésével kapcsolatos üzleti gyakorlatok és szóbeli tájékoztatások vizsgálatára. A versenyhivatal ezzel kapcsolatban figyelemfelhívó tájékoztatást is közzétett, amely a honlapján olvasható.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja