Öt nagy beruházás érkezhet Szlovákiába, ezek összértéke több mint 100 millió euró – jelezte Vazil Hudák gazdasági miniszter.

„Az öt nagyobb beruházási projekt közül kettő új, három beruházó pedig szlovákiai tevékenysége kibővítését tervezi” – jelentette be Pozsonyban Vazil Hudák (a fotón), aki konkrétumokat nem akart elárulni a hirek.sk keddi beszámolója szerint.

A gazdasági miniszter nem tudta megmondani, hogy a közelgő parlamenti választásokig sikerül-e aláírni a vonatkozó szerződéseket a beruházókkal.

„A Szlovák Beruházás- és Kereskedelem-fejlesztési Ügynökséggel (SARIO) együttműködve dolgozunk az új beruházási projekteken. Egyelőre nem tudni, hogy a választásokig sikerül-e szerződéseket kötni a beruházókkal. Ezen a téren azonban nem a politikáról van szó, illetve nem arról, hogy megkössük a szerződéseket a választásokig. Az a cél, hogy korrekt megállapodásra jussunk” – közölte Hudák.

Robert Fico miniszterelnök decemberben arról beszélt, hogy az állam egymilliárd euró értékű beruházásokról tárgyal. A jelentős IT-beruházás a kormányfő tájékoztatása szerint Besztercebánya mellett létesülne. Ebbe a térségbe állítólag egy további befektető készül.

Nekik közösen 2500 új munkahelyet kellene létesíteniük. Fico szerint a kabinet tudomására jutottak olyan információk, hogy további – például a papíripar területén tevékenykedő – beruházók is szeretnének beruházási ösztönzőket kérni a kormánytól.