Okostelefonon is intézhetik a Nemzeti Közművek ügyfelei földgáz-ügyeiket, miután az NKM elindította földgáz applikációját a korábban már működő áram applikáció megújítása mellett.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tájékoztatása szerint az NKM Földgázapp és az NKM Áramapp néven futó mobil alkalmazások használatával az ügyfelek kényelmesen, gyorsan, biztonságos felületen, környezetbarát módon tudják intézni földgáz- és áramügyeiket okostelefonon.

Az applikáció Android és IOS telefonokon érhető el, a letöltéssel az ügyfelek bárhonnan, bármikor diktálhatnak fogyasztást, valamint megtekinthetik, letölthetik számláikat, a befizetésre váró számlákat pedig bankkártyával azonnal kifizethetik. Az alkalmazás emlékeztetőt küld a diktálás esedékességéről, új számla érkezéséről.

A közleményben hangsúlyozzák, az ügyfelek az applikációkon keresztül igényelhetik a környezetbarát saját e-számlát, amely lényegesen leegyszerűsíti a számlákkal kapcsolatos ügyintézést.

Az applikációt – regisztrációt követően – a Nemzeti Közművek lakossági ügyfelei, illetve az egyetemes szolgáltatásban ellátott kis- és középvállalkozások használhatják. (MTI)