2017. június 2. péntek, 19:35
MNKH, InnoTrade, Pioneers
A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programjának keretében négy feltörekvő magyar vállalkozás is bemutatkozik Pioneers startup fórumon, amelyet csütörtökön és pénteken tartanak az osztrák fővárosban.

A kétnapos Pioneers elnevezésű eseményt az idén hetedik alkalommal rendezik meg. A rendezvény a közép- és kelet-európai induló vállalkozói számára ad lehetőséget a nemzetközi szintű befektetői és üzleti kapcsolatépítésre, ágazati szakértőkkel történő egyeztetésekre.

A Kereskedőház InnoTrade programjának köszönhetően 4 magyar startup vállalkozás is bemutatkozik Európa egyik legjelentősebb technológiai eseményén. A fesztivál első napján a Servo Movement és a startupCRM, míg a második napon a Sixide és a Flumen innovatív megoldásait ismerheti meg a résztvevő több száz befektető, innovációs szakember, nagyvállalatok és a nemzetközi média képviselői.

A Virgo által fejlesztett Servo Movement egy könnyű elektromos járműveknek szánt töltőhálózat, és ehhez igazított elektromos saját fejlesztésű high-tech moped. A világ első közösségi elektromos áram megosztó rendszerét Bécsben ismerheti meg az érdeklődő a nagyközönség. A magyar fejlesztés tesztelése jövőre várhatóan három magyar és egy külföldi városban indulhat el.

Csapó Balázs  ötletgazda az MTI-nek arról számolt be, hogy a kezdeményezéssel a könnyű elektromos járművek elterjedését kívánják elősegíteni, hiszen ez alternatívát jelentene az autós városi közlekedésnek. Indoklása szerint eddig a városban azért nem tudtak elterjedni ezek a közlekedési eszközök, mert nem lehetett őket hol feltölteni, ezért olyan töltőállomást fejlesztettek, amely applikáció segítségével használható. A rendszer közösségi alapon megosztható a közterületekről elérhető szabványos elektromos áram végpontokat, a hálózat használóit pedig motiválja a rendszer kiépítésére, őket saját kényelmükön túl bevételi forráshoz is juttatja. A töltőhálózatot telefonos alkalmazás segítségével lehet elindítani, a töltés árát pedig egy egyenlegről vonják le. Csapó Balázs hozzátette, a további növekedéshez elsősorban befektetőket keresnek, amelyből bőven akad a Pioneersen, ezért is különösen jelentős, hogy nem csupán részt vehetnek, hanem be is mutathatják megoldásukat az InnoTrade program által biztosított standon.

Szintén a bécsi startup fesztivál első napján ismerhetik meg a szakmai érdeklődők, befektetők a StartupCRM platformot, amelyen keresztül a befektetők teljes körűen menedzselni tudják cégportfóliójukat a regisztrációtól kezdve akár konkrét megállapodások megkötéséig. „A StartupCRM által kifejlesztett szoftver elsősorban a befektetők döntését támogatja a megfelelő startupok kiválasztásában és segíti a portfoliókezelést” – mondta Pongrác Dávid, a StartupCRM ügyvezető igazgatója. Kiemelte: a rendszer segíti, hogy a befektetők könnyen kiválogathassák az ötleteket, véleményezhessék és értékelhessék azokat, továbbá a későbbiek folyamán a menedzselés feladatait egy egyszerű online eszköztár segítségével elvégezhessék. Pongrác Dávid kitért arra is, hogy a Kereskedőház InnoTrade programjának köszönhetően a bécsi fórum az első alkalom, hogy a fejlesztést bemutatják a külföldi érdeklődőknek is.

Pénteken, a Pioneers második napján a Flumen és a Sixide mutatkozik be a magyar standon.  A Flexsys által előállított Flumen egy elektromos járműflotta töltő rendszer, ami a közép- és nagyvállalatok részére teljes hardver és szoftver megoldást kínál a töltések foglalására, ütemezésére, vezérlésére, elszámolására. A Sixide egy online szerkesztőfelület segítségével elérhető rendszer, amellyel reklámtartalmak állíthatók elő egy speciális háromdimenziós térben, amelyek az elkészítés után képesek megjelenni bármely online hirdetési felületen - asztali gépeken és mobileszközökön egyaránt.

Az idei Pioneers fesztiválon több mint nyolcvan előadó, 500 kezdő vállalkozás és várhatóan 2500 látogató vesz részt.

Az MNKH az InnoTrade program keretében magyar startupok globális piacra lépését kívánja elősegíteni azáltal, hogy részvételi lehetőséget nyújt iparági eseményeken, fesztiválokon és kiállításokon. A Kereskedőház tavaly 72 magyar startup számára tette lehetővé, hogy 32 nemzetközi szakmai eseményen bemutassa és validálja projektjét, befektetőkkel, üzletemberekkel bővítse kapcsolatrendszerét. Az MNKH fontos törekvése, hogy az innovatív magyar ötletek Magyarországon hasznosuljanak, munkahelyteremtés és adóbevételek is az országban realizálódjanak, valamint a kezdő vállalkozások Magyarországról építsenek üzletet és ezzel az ország gazdaságát gyarapítsák. (MTI)

A Vállalkozás rovat támogatója: STARJOBS Magyarország Kft.

Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja