A mínusz egyedik nappal ma megkezdődik a 24. Sziget fesztivál. Szerdán a Dan Panaitescu nagyszínpad mellett többek között a Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál Telekom színpadon, a Colosseumban és az Európa Színpadon is lesznek már koncertek.

Az egykori legendás New York-i punkzenekar, a Ramones volt dobosának jelenlegi együttese, a Marky Ramone’s Blitzkrieg nyitja 16 órakor a nagyszínpad műsorát az idei Szigeten. Ezt követően a fesztiválon már többször fellépett brit Skunk Anansie következik. Az esti műsorsávban előbb a dél-afrikai Die Antwoord, majd a manchesteri Chemical Brothers ad koncertet.

A hazai könnyűzenei színtér kiválóságainak teret adó Petőfi-VOLT színpadon 15 órakor az Ozone Mama nyit, őt A Dalban és a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatóban megismert Passed, a Harcsa Veronikával felálló Bin-Jip, a Budapest Bár, a friss lemezzel a közelmúltban jelentkezett Magashegyi Underground, a Szabó Balázs Bandája, végül, már az éjszakai órákban a Spanish Wax követi.

A Magic Mirror sátorban Ashes to Ashes címmel az idén januárban elhunyt brit rocksztárra, David Bowie-ra emlékeznek. A fellépők között lesz mások mellett Jónás Vera, Németh Juci, Varga Zsuzsa, Másik János, Müller Péter Sziámi és több színművész, így Ónodi Eszter, Hámori Gabriella, Gyabronka József, Thuróczy Szabolcs és Kamarás Iván.

A nemzetközi színtér fiatal tehetségeit bemutató Európa Színpadon például a portugál Grandfather’s House, a francia Tiwayo és az izraeli Ouzo Bazooka zenél, a Blues kocsmában a Luckies és a Lead Zeppelin, az Afro-latin-reggae faluban a szenegáli Ballet Camara, az angolai MC Dj Paulo de Jesus és az ausztrál-magyar Airtist. A Budapest Park tribute színpadon késő estétől a Subscribe tiszteleg a Rage Against the Machine munkássága előtt, a Motörhand pedig Motörhead-nótákat játszik.