Összehangolt ellenőrzést tartott a fővárosi kormányhivatal a személyszállítási szolgáltatásokkal kapcsolatos szabálytalanságok kiszűréséért és megelőzéséért a budapesti Hősök terén október 12-én éjszaka.

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye szerint az ellenőrzéskor két szolgáltató nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel. Az egyik esetben emiatt elvették gépjármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláját. Volt olyan jármű is, amely elfogadhatatlan műszaki állapotban volt, ezért a hivatal megtiltotta, hogy tovább közlekedjen a forgalomban.

Az ellenőrök egy esetben a menetíró berendezés hiányát állapították meg, több gépjárművezető pedig nem rendelkezett a limuzinok vezetésére alkalmas vezetői engedéllyel és szaktanfolyami képesítéssel.

Az akciót a hivatal Közlekedés Felügyeleti Főosztálya társhatóságokkal együtt végezte. A korábban tartott éjszakai ellenőrzésekkor a hatóságnak szintén több esetben kellett eljárnia engedély nélküli személyszállítás, a megfelelő vezetői engedély hiánya, valamint elfogadhatatlan műszaki állapotú jármű miatt.

A szabálytalankodók a több mint hatszázezer forintos közigazgatási bírság mellett számíthatnak arra is, hogy a hatóság a járműveket ideiglenesen kivonja a forgalomból.

(Forrás: MTI)