2018. január 8. hétfő, 09:30
ADÓtraffipax, NAV
Lassan érkeznek az új bejegyzések az ADÓtraffipaxba, egyelőre néhány igazgatóság tájékoztatott csak a januári célpontokról.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai januárban kiemelten ellenőrzik Komlón, Sásdon, Pécsváradon a füstölt-, és hentesáru kereskedőket, Harkányban, Siklóson, Szabadszentkirályon, Szentlászlón, és Szigetvár környékén főként a zöldség-, és gyümölcskereskedőket, Bodán, Mohácson és Szigetváron a személyszállítást, Mohácson, Siklóson, Szászváron és Szentlőrincen elsősorban a szépészeti szolgáltatókat, Harkányban, Sásdon, Siklóson és Vajszlón pedig a vendéglátóhelyeket.

A megyeszékhelyen is számítani lehet ellenőrzésekre. A revizorok kiemelten ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, és az online pénztárgépek használatát a gépjárműszerelőknél, a vásárcsarnokokban, és a piaci kitelepüléseken is.

A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei 2018. január 8. és 12. között kiemelten ellenőrzik a számítástechnikai eszközöket, mobiltelefonokat- és tartozékokat értékesítő, illetve javító adózókat. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

Somogy megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága revizorainak megjelenésére számíthatnak januárban azok a kereskedők, akik a 2018. január elsejétől hatályba lépett új szabályok alapján 5 százalékos adómérték alá tartozó termékeket forgalmaznak:

  • élő hal értékesítők,
  • húsboltok.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, ezen belül is a megfelelő áfa-gyűjtők használatát vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja