A legjobb újrafelfedezett tradicionális magyar ételt készítő éttermet díjazza a Magyar Turisztikai Ügynökség az idei Gourmet Fesztiválon.

A Gourmet Fesztivál és az állami bormarketingért is felelős Magyar Turisztikai Ügynökség idén közösen dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet a minőségi magyar borokra és ételekre – írja a Turizmus Online.

A fesztivál Gasztroszínpadán május 19-én, pénteken délután az MTÜ szervezésében fog össze a Master of Wine és a kreatív séf: Ronn Wiegend és Ruprecht László. A világhírű sommelier, Ronn Wiegand és a SVÉT elnöke, Ruprecht László séf és gasztronómiai tanácsadó közösen mutatja meg: hogyan lehet tökéletes a minőségi borok és minőségi ételek párosítása.

Ronn Wiegand a világon elsőként szerezte meg mind a Master of Wine, mind a Master Sommelier címet. A Gourmet Fesztiválra hat magyar borral készül, amelyeket a legfontosabb borrégiók családi borászataiból gyűjtött össze: Tokajból és Somlóról érkeznek a fehérborok, Villányból és Egerből pedig a vörösek.

Az MTÜ különdíjat alapított, amelyet az az étterem kaphat meg, amelyik a legérdekesebb, legjobban újragondolt tradicionális magyar ételt szolgálja fel a fesztiválon. Az MTÜ Kulináris Innováció Díját – amelyhez egy jelentős PR kampányt is felajánl az ügynökség a győztesnek – a rendezvény zárónapján, május 21-én, vasárnap este adják át.