2017. szeptember 25. hétfő, 09:30
ADÓtraffipax, NAV
A NAV igazgatóságai jó szokásuknak megfelelően közzétették az ADÓtraffipaxban, hol és kik számíthatnak „teljes bizonyossággal” a revizorok megjelenésére.

Észak-Budapest

Egész hónapban fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a fővárosi piacokon árusító termelők és kereskedők is.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai a 1093 Budapest, Vámház krt. 1-3. szám alatti Nagyvásárcsarnokban végeznek ellenőrzéseket 2017. szeptember 27-én. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentéseit, valamint az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

Szeptember hónapban fokozott ellenőrzésre számíthatnak az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózók a Bács-Kiskun megyei nagyobb városokban. A vizsgálatok kiterjednek az online pénztárgépek használatára, ennek hiányában a számlakibocsátások havi adatszolgáltatására. Az ellenőrök továbbá vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentéseit is.

Szeptember 25. és 29. között fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az adózók Kiskunfélegyházán és környékén. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit, valamint az áruk eredetét ellenőrzik a piacon, közterületeken.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 25. és 30. között Bodán, Ibafán, Kárászon, Merenyén, Óbányán, Ófalu és Szentlőrinc környékén, valamint a megyeszékhelyen ellenőrzik a nyugtaadást, a foglalkoztatást, az áruk eredetét, az online pénztárgépek használatát, kiemelt figyelemmel a zöldség-, és gyümölcskereskedőkre, a vendéglátókra és az iskolaszer-értékesítőkre. A megye nagyobb rendezvényein továbbra is jelen lesznek a hivatal munkatársai. Az ellenőrzések alkalmával forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a 39. héten a megye területén működő távol-keleti árukat értékesítőket ellenőrzik. A revizorok elsősorban az online pénztárgépek megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a következő hetekben ellenőrzi a debreceni Nagybani piacon árusítókat, kiemelten a zöldség-gyümölcs kiskereskedőket. A NAV munkatársai elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, valamint EKÁER-ellenőrzésre is számítani lehet a nap bármely szakában.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 39. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 25. hétfő: Bélapátfalva
 • szeptember 26. kedd: Gyöngyös
 • szeptember 27. szerda: Hatvan
 • szeptember 28. csütörtök: Kisköre
 • szeptember 29. péntek: Eger

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 39. héten:

 • szeptember 25. hétfő: Jászberény
 • szeptember 26. kedd: Alattyán
 • szeptember 27. szerda: Karcag
 • szeptember 28. csütörtök: Tiszaföldvár
 • szeptember 29. péntek: Fegyvernek

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 39. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 25. hétfő: Pásztó és környéke
 • szeptember 26. kedd: Rétság és környéke
 • szeptember 27. szerda: Szécsény és környéke
 • szeptember 28. csütörtök: Bátonyterenye – piac
 • szeptember 29. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok elsősorban kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél kocsma, illetve piacokon vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését. A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 39. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • szeptember 25. hétfő: Nyíregyháza, Ibrány
 • szeptember 26. kedd: Vásárosnamény
 • szeptember 27. szerda: Mátészalka, Ópályi
 • szeptember 28. csütörtök: Nyírbátor, Nyírbogát
 • szeptember 29. péntek: Nyírtura, Sényő

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Zala megye

A NAV Vas és Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. szeptember 18. és október 2. között kiemelten ellenőrzik Zala és Vas megye területén, a vásárokon és piacon értékesítő vállalkozásokat. A NAV munkatársai a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik valamint az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is figyelmet fordítanak.

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja