2018. január 8. hétfő, 14:33
kiskereskedelmi forgalom, Eurostat, KSH
Az októberi 0,7 százalék után novemberben 2,7 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi forgalom volumene az egy évvel korábbit – tájékoztatott hétfőn az Eurostat.

A 28 tagállam átlagát tekintve az „élelmiszer, ital, dohány” kategóriában 1,4 százalékos, a nem élelmiszeráruk körében 4,1 százalékos volt az éves szintű emelkedés 2017 utolsó előtti hónapjában. (A legnagyobb mértékben, 12,4 százalékkal a „levélfeladás és internet” alkategóriában bővült a forgalom.) A benzinkutaknál 0,9 százalékkal költöttek többet az unióban, mint 2016 novemberében.

Az unió statisztikai hivatalát tájékoztató tagállamok közül a legerőteljesebb, 10,9 százalékos éves szintű növekedést Romániában regisztrálták, majd Lengyelország (7,6 százalék), Málta (7,0 százalék) és Magyarország (6,4 százalék) következik. Éves szinten csak Észtországban csökkent a forgalom (1,2 százalékkal).

Magyarország

A KSH (szintén hétfői) tájékoztatása szerint 2016 novemberében éves szinten az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 10,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,7 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja