2017. november 20. hétfő, 11:02
NAV, ADÓtraffipax
Az adóhivatal által „működtetett” ADÓtraffipaxból kiderül, hol és kik számíthatnak „teljes bizonyossággal” operatív ellenőrzésre az 47. hetében.

„A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések” – hangsúlyozza szinte valamennyi igazgatóság.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei 2017. november 20-tól fokozottan ellenőrzik a fővárosi adventi vásárokon és kitelepüléseken pl. fenyőfa árusítás a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát és az áruk eredetét.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 43. héttől kezdődően négy héten keresztül a belváros területén működő masszázsszalonokban végeznek ellenőrzéseket. Az operatív ellenőrzésekkor elsősorban az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

Bács-Kiskun megye

A közterületen és piacon árusítók 2017. novemberének második felében fokozott ellenőrzésekre számíthatnak. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit valamint az áruk eredetét ellenőrzik. Az adózók az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai november 20. és 26. között Pécsett, Alsómocsoládon, Bátaszéken, Harkányban, Komlón, Mánfán, Mohácson, Siklóson, Szászváron, Szentlőrincen, Villányban, és a Zengővárkony környéki településeken ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a gépjárműszerelőknél, a személyszállítóknál, zöldség- és gyümölcskereskedőknél, vásárcsarnokokban és a piacokon. A megyében, a nagyobb rendezvényeken is ellenőriznek a revizorok és a pénzügyőrök.

Békés megye

2017. november 20. és 23. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban zöldség- és gyümölcskereskedőknél végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik 20-án Békéscsabán, Békésen, Mezőberényben, 21-én Tótkomlóson, Mezőhegyesen, Battonyán, Kétegyházán, Szabadkígyóson, 22-én Békéscsabán, Gyulán, Sarkadon, 23-án Gyomaendrődön, Dévaványán, Szeghalmon, Szarvason és Kondoroson.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei november 13. és 27. között ellenőrizni fogják, hogy az adózók elvégezték-e a pénztárgépük éves felülvizsgálatát, illetve vizsgálni fogják a szünetelést bejelentő adózókat is. Az ellenőrzések azokat is érinthetik, akiknél az üzembe helyezett online pénztárgép 2017-ben nem küldött forgalmi adatot.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei 2017. november 20. és 24. között a gépjárműalkatrész-kereskedőket és szervizeket ellenőrzik. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta-és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. november 20. és 24. között:

 • november 20. hétfő: Vámospércs, Nyírábrány
 • november 21. kedd: Sáránd
 • november 22. szerda: Hajdúnánás
 • november 23. csütörtök: Nyíradony
 • november 24. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 47. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • november 20. hétfő: Karácsond, Nagyút
 • november 21. kedd: Gyöngyös
 • november 22. szerda: Szihalom
 • november 23. csütörtök: Hatvan, Boldog
 • november 24. péntek: Eger, Felsőtárkány

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 47. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • november 20. hétfő: Szécsény és környéke
 • november 21. kedd: Salgótarján és környéke
 • november 22. szerda: Pásztó és környéke
 • november 23. csütörtök: Balassagyarmat és környéke, Szécsény és környéke
 • november 24. péntek: Rétság és környéke

A revizorok kereskedőknél, vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél kocsma vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a 47. héten fokozott ellenőrzéseket hajtanak végre Kaposvár területén található vendéglátó egységekben. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, a napi pénzkészlet bizonylatolását, valamint forgalomszámlálást is végrehajtanak.

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november hónapban az operatív ellenőrzések keretén belül fokozottan ellenőrzik a gépjármű javítási és - karbantartási jellemzően a gumi-szervizelési, valamint a ruhatisztítói mosodai tevékenységet folytató adózókat.

Egész hónapban folyamatos lesz az adóellenőri jelenlét a megye területén, az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a napi pénzkészlet bizonylatolását.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 47. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • november 20. hétfő: Nyíregyháza
 • november 21. kedd: Nyírbátor, Nyírbogát
 • november 22. szerda: Mátészalka, Győrtelek
 • november 23. csütörtök: Záhony
 • november 24. péntek: Újfehértó

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 20. és 26. között fokozottan ellenőrzik a gépjárműjavítással és -karbantartással elsősorban a gumiszervizelési foglalkozó adózókat, valamint a ruha- és textilárusokat. A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 13-tól két héten keresztül a megyei területén működő iskolák, tanintézmények büféiben végeznek ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek megfelelő használatát ellenőrzik, s forgalomszámlálást is végeznek.

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja