Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (US-Hungary Business Council – USHBC) új elnöke Kevin A. Murray (képünkön), a Citi Magyarország vezérigazgatója, a Citi közép-európai régiójának vezetője lett – tájékoztatott a Citi Magyarország.

Az USHBC fő küldetése az Egyesült Államok és Magyarország közötti kereskedelem és befektetések bővítése, erősítése, a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok előremozdítása.

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanácsot 2016 elején alapította tizenegy, Magyarországon működő vezető amerikai vállalat, közöttük a Citi, hogy lehetőséget adjon a párbeszédre az amerikai üzleti élet vezetői és a magyar kormány, az Egyesült Államok és Magyarország kétoldalú kapcsolataiért felelős vezető képviselőinek.

A magyar kormány és az amerikai vállalatok vezetői 2016-ban többször is találkoztak, a programsorozat résztvevői között volt Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter – emlékeztet közleményében a Citi Magyarország. (MTI)