A Thaiföldre készülő és ott tartózkodó magyar állampolgárokat figyelmezteti közlekedési nehézségek miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felhívta a Thaiföldre utazni készülő vagy ott tartózkodó állampolgárok figyelmét, hogy a feszült kasmíri biztonsági helyzet miatt csütörtökön a Thai Airways légitársaság több európai járatát törölte. A társaság közleménye szerint a járatok hamarosan, reményeik szerint már március 1-jétől módosított útvonalon újraindulhatnak, ehhez jelenleg a kínai hatóságok légtérhasználati engedélyét várják. A KKM azt kéri az utazóktól, hogy a thaiföldi utazást megelőzően tájékozódjanak utazási irodájuk, légitársaságuk ügyfélszolgálatánál.

India kedden közölte, hogy légicsapást hajtott végre a Dzsais-e-Mohamed (Mohamed hadserege) nevű iszlamista csoport tábora ellen Kasmír Pakisztán által ellenőrzött részében. Szerdán három pakisztáni harci gép légicsapásokat hajtott végre a vitatott hovatartozású terület indiai részén. Ezt követően mindkét ország a másik vadászrepülőinek lelövéséről számolt be, és további összecsapásokról érkeztek jelentések.

(MTI, Fotó: utazom.com)