A Google együttműködik a Volvóval és az Audival az Android Auto navigációs rendszerének integrálásában. Ennek használatához nem lesz szükség okostelefonra.

Az Android Auto eddig nem kapott akkora figyelmet, mint a Waymo, a Google izgalmasabb és ígéretesebb önvezetőautó-technológiája, de a keresőkirály gőzerővel folytatja a fejlesztést, hogy minél több járműbe kerüljön – írja a CompWorld.

Az Android Autó nagyméretű kijelzőjén a gépkocsi elindítását követően azonnal megjelenik a navigációs rendszer nyitóképernyője, amelyen négy lap közül lehet választani: Google Maps, a legutóbb használt app, Phone és Studio.

Az Android Auto talán legnagyobb előnye a rivális navigációs rendszerekkel szemben, hogy beépítve tartalmazza a Google Maps térképszolgáltatást. Ennek használatához nem kell külön okostelefon, ha viszont velünk van kedvenc kommunikációs eszközünk, az összes keresésünket és útvonalunkat szinkronizálni fogja a rendszer.

Hívásokat is kezdeményezhetünk a mobilunkkal. A rendszerben futtatható appok száma egyelőre korlátozott, de a legnépszerűbbek, például a Spotify már a kínálatban vannak.

A kormányon elhelyezett gombbal hívhatjuk be a digitális asszisztenst, vagy csak annyit mondunk: „OK, Google”, és máris rendelkezésünkre áll a segítség. Az érintőképernyő kesztyűs kézzel is kezelhető.