Nem tetszik a háromszéki vállalkozóknak, hogy sokat kell várni a gépjárművek forgalomba helyezésével. A prefektus nem ígér kivételezést.

Haszongépjárműveik gyorsabb beíratását kérik a háromszéki vállalkozók – írja a Krónika.

Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beadvánnyal fordult a prefektushoz, kérve, hogy sürgessék meg a haszongépjárművek forgalomba íratását.

„A vállalkozók általában hitelből vásárolják ezeket a járműveket, szükség van rájuk, dolgozniuk kellene ezekkel, hogy a kölcsön részletét törleszteni tudják. A beíratás késlekedése miatt az autók vesztegelnek és nem termelnek” – érvelt Édler András.

A többi megyéhez képest megkésve vezették be Kovászna megyében az internetes előrejegyzési rendszert. Ezzel ugyan a sorok megszűntek, de a bejegyzések üteme lelassult. Jelenleg május végére lehet időpontot kérni a Kovászna megyei gépjárművezetői jogosítványokat kibocsátó és járműbejegyzési közszolgálatnál.

Sebastian Cucu prefektus elmondta, elemzik a kérést, próbálnak kedvező megoldást találni, de nem kivételezhetnek egyetlen kategóriával sem. Azzal próbálkoznak, hogy szombaton is legyen ügyfélfogadás, ezzel jobban felpörgethetnék a bejegyzéseket.