A hét programjai közül ajánljuk.

2016. március 3-5. VinCE Budapest Wine Show (Budapest)

Ahogy a név is jelenti, a rendezvény elsősorban a borról szól (vin), és Közép-Európában várja vendégeit (CE=Central Europe). A rendezvényen 160 kiállító állít ki, magyar és szomszédos országbeliek, illetve néhány távolabbi borászat is kóstoltatja borait. A borok mellett a pálinkák is jelentős szerepet kapnak, a legjobb pálinkafőzdék termékeivel is megismerkedhetnek a látogatók. Egyéb gourmet-termékek – sajtok, olívaolajak, különleges kolbászok és sok más – ugyancsak helyet kapnak a rendezvényen.

2016. március 3-6. Utazás Kiállítás (Budapest, Hungexpo)

Az ország legnagyobb utazás kiállítása minden év márciusának első napjaiban nyitja meg kapuit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A szakmai programokon terítékre kerülő témák között szerepel a gasztroturizmus és a biometrikus vízum kihívásai és megoldásai. A rendezvény belföldi díszvendége: Budapest, szakmai díszvendége: Kína míg a kulturális díszvendég: Brazília. Az Utazás Kiállítás programjait kísérő rendezvények:

  • Afrika Expo és Vásár.  Az afrika-fókuszú kiállításon és vásáron a látogatók megismerkedhetnek Afrika kulturális és gasztronómiai hagyományaival, értékeivel.
  • Bringaexpo.  Hazánk legnagyobb kerékpáros szakkiállítása, melyen a szakma szereplőinek megjelenése mellett különleges kerékpárok megtekintésére és kipróbálására nyílik lehetőség. A Bringaexpo 2016-ban is több színpadi és egyéb szórakoztató programmal is várja a látogatókat.
  • Karaván Szalon. A KARAVÁN SZALON 2016-ban Magyarország szezonnyitó turisztikai kiállításának tematikájaként kerül megrendezésre. A rendezvényen hazai lakókocsi és lakóautó kínálat közel egésze bemutatkozik.

2016. március 4-6. VII. Konyha kiállítás (Budapest)

A konyha otthonunk egyik legfontosabb része, melynek megtervezése és kialakítása az építkezés legnehezebb és legtöbb szakértelmet igénylő feladata. A Konyhakiállításon egy helyen, egy időben hasonlíthatjuk össze a legtöbb hazai konyhabútoros cég kínálatát és kérhetünk tőlük ajánlatot, ami felbecsülhetetlen előnyt jelent azoknak, akik építkezést vagy nagy lakásfelújítást terveznek az év során.

2016. március 5-6. Pécsi Csokoládé Karnevál (Pécs)

Az ország minden részéből érkező csokoládék kiállításán és vásárán az érdeklődők személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel, és vásárolhatnak a rengeteg különleges csokoládéból. Idén is a sokak által kedvelt csokoládé-szökőkútból tejcsokoládéjába lehet pillecukrot mártogatni.

2016. március 6. Szolnoki Csata (Szolnok)

Hagyományosan megrendezésre kerülő éves programjaink közül kiemelkedik az 1848-as megemlékezésekhez kapcsolódó Szolnoki csata. Az 1848/49-es szabadságharc dicsőséges tavaszi hadjáratának nyitó ütközete megfordította a csata menetét, ezért is volt nagyon fontos, hogy Damjanich tábornok serege sikerrel járjon, melyre minden évben szívesen emlékszik vissza a város lakossága. A német, osztrák, lengyel, cseh és magyar hagyományőrzők között nagy népszerűségnek örvendő rendezvény évek óta a város egyik igazi látványossága.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja