A CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. immár hetedik alkalommal szervez online aukciót.

Az értékesítésre felkínált portfólió nagy része kereskedelmi jellegű, ugyanakkor lehetőség nyílik lakó-, üzleti- és ipari ingatlanok megvásárlására is. Az aukción ezúttal a meghirdetett ingatlanok többsége a 250 millió forint alatti árkategóriába tartozik.

Az aukció hozzávetőleg egy hónapig tart, és szeptember 17-től él majd a villámár (Buy Now) funkció: ezzel a gyorsan reagálók már a tényleges licitálás megkezdése előtt megszerezhetik az eladásra felkínált ingatlanokat, mégpedig egy fix, a piaci árnál akár 10-15 százalékkal alacsonyabb áron. Az őszi ingatlanárverés különlegessége, hogy azok az ingatlanok, amelyek nem keltek el villámáron, egy 27 órás liciten vesznek részt: a licitálás október 8-án 9 órakor kezdődik, és 9-én délig tart majd. Ez idő alatt a kezdőlicit átlagosan az eredeti vételár 65 százalékáról indul, de egyes ingatlanoknál a kikiáltási ár akár ennél nagyobb mértékben is csökkenhet.

A júniusi aukció sikere azt vetíti előre, hogy a most induló őszi licit során is számos ingatlan talál majd gazdára: a nyári promóció során a meghirdetett ingatlanok közel fele gazdára lelt, ezért az őszi árverésnél is hasonló sikerekre számít a Recovery Zrt. A nyári aukción a korábban hirdetett eladási árhoz képest átlagosan mintegy 20 százalékos kedvezmény mellett találtak új gazdára az ingatlanok, ami kiemelkedő kedvezményt jelent a jelen piaci helyzetben. A társaság az eddigi hat aukcióján már száznál is több ingatlant értékesített.