2018. május 28. hétfő, 15:58
Az utasbiztosítások több mint 40 százalékát a három nyári hónapban kötik az ügyfelek. Az utazási főszezon kezdete előtt a Netrisk.hu közzétette, hogy az előző évben mely biztosítók termékei kapták a legkedvezőbb értékelést az ügyfelektől.

Az Év Utasbiztosítója 2017 ügyfélszavazás nyertesei a Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe, a Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. (a 2018. áprilisi egyesülést követően e társaság utasbiztosítási termékei is az Union Biztosító neve alatt futnak), és az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. lettek.

A legnagyobb biztosításközvetítő portál 2015-ben bevezetett utasbiztosítás-értékelési rendszerén keresztül az ügyfelek egy kérdőíven tudják véleményezni az általuk választott utasbiztosítási terméket a vásárlástól az esetleges kárrendezésig. Az Év Utasbiztosítója Díjat több mint 100 ezer utasbiztosítás tavalyi közvetítése során beérkező értékelések alapján ítélte oda immár második alkalommal a Netrisk.hu.

A biztosítók népszerűségi sorrendje mellett az ügyfélszavazás évről évre rávilágít az utasbiztosítással foglalkozó biztosítók általános megítélésének alakulására is – magyarázza Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. Az adatok kedvező változásról tanúskodnak: míg 2016-ban az 5-ös skálán átlagosan 4,58 pontra értékelték az utasbiztosítási szolgáltatókat (ami eleve igen jó megítélésnek számít), 2017-re ez a pontszám 4,71-ra emelkedett.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja