A főváros 16 helyszínén mintegy 600 ingyenes szabadtéri minikoncertet hallhat a közönség június 1-je és augusztus 18. között a Zenélő Budapest programsorozat keretében.

Bán Teodóra, a programot szervező és kivitelező Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ ügyvezetője a koncertsorozat pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az idén újabb helyszínekkel és zenei elemekkel bővült a sorozat, a kínálatban a kávéházi és a szakrális zene is helyet kapott, a dzsessz tematika is erősödik. A programsorozat célja, hogy a fővárosba érkezők és a városiak részére tartalmas és minőségi zenei élményt nyújtson a nyár folyamán.

Vidoven Árpád, a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkára kiemelte: a kormány és Budapest Főváros Önkormányzata közös támogatásával megvalósuló Zenélő Budapest különleges, világszinten is egyedülálló attrakciója a fővárosnak. A koncertsorozat hozzájárul a turizmus élénkítéséhez, Budapest népszerűsítéséhez. Az idén ötödik alkalommal megrendezendő eseményt a kormány 77 millió forinttal támogatja.

(Forrás: MTI)