Soltvadkerten működő illegális autóbontót találtak a NAV munkatársai. A helyszínen 1520 kilogramm fémhulladékot foglaltak le. Az ügyben több százezer forint kiszabása várható.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács¬-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei fémkereskedelmi ellenőrzést végeztek egy soltvadkerti ingatlanon. Az ellenőrzéskor  hat darab szétbontott, illetve bontásra váró személygépjárművet, valamint számos műanyag lökhárítót, sárvédőt, egyéb karosszéria elemet és használt gumiabroncsokat találtak a NAV munkatársai.

A körülmények, valamint az ingatlan tulajdonosának nyilatkozata alapján egyértelmű volt, hogy  személygépjárművek bontását végzi, majd a keletkező fémhulladékot értékesíti, azonban a tevékenység végzéséhez szükséges engedélyekkel nem rendelkezik – olvasható a NAV honlapján.

Lefoglaltak  1520 kilogramm fémhulladékot. Engedély nélkül végzett fémkereskedelmi tevékenység, valamint adószám hiányában végzett adóköteles tevékenység miatt eljárás indult a magánszeméllyel szemben. Az elkövetett jogsértések elbírálását követően több száz ezer forint bírság kiszabása várható.
A pénzügyőrök értesítették az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség munkatársait is, akik az ingatlanon tárolt jelentős mennyiségű hulladék miatt további vizsgálatot folytatnak.