2018. szeptember 18. kedd, 09:00
turizmus, idegenforgalom, gyógyturizmus, egészségügy, Hévíz
Magyarország látnivalói mellett termálfürdőinek köszönhetően is népszerű úti cél, és kiválasztásában fontos, hogy megfizethető, valamint biztonságos desztináció is – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona hazai és külföldi utazási irodák körében végzett kutatásából.

Nem csak a külföldi turisták száma, hanem költésük is évről évre növekszik hazánkban a KSH adatai szerint. A turizmus bővülő teljesítménye kapcsán az egyik legnagyobb hévízi szálloda, a NaturMed Hotel Carbona arra volt kíváncsi, hogy mely szempontok alapján választják a külföldi vendégek Magyarországot.

A kutatást a vendégek motivációit jól ismerő, főként termálfürdőkbe történő utaztatásokat végző hazai és külföldi utazási irodák körében végezték. A felmérés eredményei alapján a termálfürdők mellett a többi európai úti cél közül Magyarország kiemelkedik megfizethetőségével, valamint azzal, hogy biztonságos célállomás.

A megkérdezettek úgy vélik, hogy az egészségügyi szolgáltatások, az egészség- és gyógyturizmus, valamint a gasztronómia terén is kitűnik hazánk. A termálfürdők elsősorban a középkorúak és az idősebbek számára vonzóak.

A vendégek túlnyomórészt reumával, gyulladásos ízületi és gerincbetegségekkel, ízületi műtétek elő- és utókezelése, illetve porckorong műtét miatt látogatják gyógyvizeinket. Sokan vannak olyanok is, akik általános kezelés, egészségmegőrzés céljából érkeznek valamelyik fürdővárosba.

A legtöbb hazai fürdővárost a termálvize kapcsán választják a turisták, de emellett számos más vonzereje is van ezeknek az úti céloknak. Hévíz esetében a természeti adottságok, a város hangulatos utcái mellett a kedvező árak és a vendéglátás minősége is vonzza a látogatókat.

A megfizethetőség Zalakaros és Sárvár esetében is fontos szempont a kiválasztáskor, míg Budapest és Sárvár esetében a lokáció szintén mérvadó. Előbbi valószínűleg a közlekedés, a könnyebb odautazás miatt, míg Sárvár az osztrák határhoz való közelsége okán. Budapest azért is közkedvelt, mert több híres fürdővel rendelkezik, valamint kulturális programokban bővelkedik.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja