Az olcsó repülőjegy és hotelfoglalás esetén látszólag rengeteg pénzt spórolhatunk, azonban érdemes alaposan megfontolni az online utazási ajánlatokat.

Az STA Travel összegyűjtötte a leggyakoribb trükköket, amelyekre érdemes odafigyelnünk az utasoknak.

A vizsgált oldalak harmadánál a végső fizetendő ár magasabb volt az ajánlati árnál. Ennek az egyik oka lehet, hogy több foglalórendszer a korábbi keresések adatait veszi elő, amikor a felhasználó böngész az oldalon. Az aktuális árat, és a tényleges foglalhatóságot csak később, gyakran más webes környezetben kapja meg a vásárló – olvasható a Turizmus.com-on.

Meg kell bizonyosodni, hogy valóban kedvezményes az ajánlat. Ezt a vétséget az oldalak ötödénél találták meg a vizsgálók.

Az oldalak közel harmada esetében a teljes fizetendő ár megjelölése, vagy annak kiszámítási módja nem volt érthető. Különösen igaz lehet ez azokban az esetekben, amikor a vásárlási folyamatban változik az ár.

Tényleg az utolsó, vagy utolsó olcsón foglalható szobát látja a böngésző, és valóban más is épp ezt nézi? A fogyasztók befolyásolására alkalmas megoldást az oldalak negyede használja alaptalanul.