IT
2017. január 5. csütörtök, 14:46
kiberbiztonság, frissítés, jelszó, e-mail
Ne halogassuk a frissítések telepítését, és fontoljuk meg, hogy kattintunk-e e-mailben küldött linkekre – tanácsolják a G Data szakértői.

A biztonsági tippek közül megszívlelendő, hogy mindenhová más jelszót adjunk meg, még akkor is, ha ez elég bonyolult és nehéz betartani. Használhatunk jelszógenerátort is a feladatra. A jelszavak legyenek hosszúak, bonyolultak, tartalmazzanak kis- és nagybetűt, számot is. Eszünkbe se jusson papírra leírni őket, vegyük igénybe a jelszómenedzselő megoldásokat - írja a computerworld.hu.

Ne halogassuk a frissítések telepítését, a legtöbb közülük olyan biztonsági lyukakat foltoz be, melyekről a hekkerek már tudnak – javasolják a G Data szakértői. A hardverek - például a router - vezérlőprogramjáról (firmware) se feledkezzünk meg.

Mindig gyanakodjunk, ha ismeretlen feladótól érkező e-mailben kell egy linkre kattintanunk. Az adathalász támadások ugyanis egy közismert szolgáltatót másoló hamis oldalra visznek, ahol a bűnözőknek adjuk meg önként adatainkat. Inkább a böngészőben adjuk meg az ismert webáruházak és az internetbankunk címét.

A legtöbb weboldal titkosított, biztonságos kapcsolaton keresztül kommunikál velünk. Hogy az adott weboldal biztonságos, onnan tudjuk, hogy a webböngésző címsora elején egy kis lakat ikon jelenik meg, amelyet "https” követ. Amikor fizetünk, személyes adatokat adunk meg, mindenképp győződjünk meg, hogy biztonságos a kapcsolat.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja