Szállodavásárlások, üzletrészek és követelések apportja révén 18 magyarországi és 5 külföldi hotel tulajdonosává válik a Hunguest Hotels tulajdonosa, a Konzum Nyrt.

Az előzetes számítások szerint a tranzakciósorozat eredményeként 50 milliárd forintra nőhet a Konzum Nyrt. saját tőkéje – írja a turizmus.com.

Több lépcsőben megvalósuló tőkeemelésről határozott a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósága – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A várhatóan 2018. február 28-ig lezáruló folyamat eredményeként szállodavásárlások, illetve üzletrészek és követelések apportjával a tőzsdei vállalat közvetlen módon, valamint konszolidációs körébe tartozó társaságokon keresztül összesen 18 magyarországi és további 5 külföldi szálloda tulajdonosa lesz.

Az akvizíciókkal és apportként a társaság tulajdonába kerülő szállodák, illetve Hunguest Hotels értékét a Konzum Nyrt. új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki, a tőzsdei vállalat saját tőkéje az előzetes számítások szerint 30 milliárd forinttal növekedhet.