2017. november 13. hétfő, 11:45
ADÓtraffipax, NAV
Az adóhivatal igazgatóságai a 46. hétre is előre jelezték, hol is kik számíthatnak „teljes bizonyossággal” operatív ellenőrzésre.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 43. héttől kezdődően négy héten keresztül a belváros területén működő masszázsszalonokban végeznek ellenőrzéseket. Az operatív ellenőrzésekkor elsősorban az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a revizorok. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Bács-Kiskun megye

A közterületen és piacon árusítók 2017. novemberének második felében fokozott ellenőrzésekre számíthatnak. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit valamint az áruk eredetét ellenőrzik. Az adózók az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak. 

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai november 13. és 19. között Bicsérden, Bodán, Komlón, Kővágószőlősön, az Ormánság dél-nyugati részén, Sellyén, és a Vajszló környéki településeken ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a gépjárműszerelőknél, a személyszállítóknál, zöldség- és gyümölcskereskedőknél, vendéglátóegységekben. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Békés megye

2017. november 13. és 17. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Békés megye dél-keleti területén fekvő településeken, Lökösházán, Kevermesen, Dombegyházán, Magyardombegyházán, Kisdombegyházán, Kunágotán, Nagykamaráson, Almáskamaráson és Dombiratoson végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei november 13. és 27. között ellenőrizni fogják, hogy az adózók elvégezték-e a pénztárgépük éves felülvizsgálatát, illetve vizsgálni fogják a szünetelést bejelentő adózókat is. Az ellenőrzések azokat is érinthetik, akiknél az üzembe helyezett online pénztárgép 2017-ben nem küldött forgalmi adatot.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei 2017. november 13. és 17. között a szolgáltatási tevékenységet végző adózókat ellenőrzik. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. november 13. és 17. között:

 • november 13. hétfő: Létavértes
 • november 14. kedd: Hajdúsámson
 • november 15. szerda: Furta, Zsáka, Komádi
 • november 16. csütörtök: Hajdúszoboszló, Nagyhegyes
 • november 17. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 46. héten Kál és Pétervására településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket. A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 46. héten:

 • november 13. (hétfő): Szolnok
 • november 14. (kedd): Jászberény
 • november 15. (szerda): Cibakháza
 • november 16. (csütörtök): Fegyvernek
 • november 17. (péntek): Törökszentmiklós

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.)

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai, 2017. november 6. és november 17. között fokozottan ellenőrzik gépjárműjavítási és - karbantartási (jellemzően a gumiszervizelési) tevékenységet folytató adózókat. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a napi pénzkészlet bizonylatolását.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 46. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • november 13. hétfő: Rétság, Szendehely és környéke
 • november 14. kedd: Bátonyterenye és környéke
 • november 15. szerda: Pásztó és környéke
 • november 16. csütörtök: Szécsény, Balassagyarmat és környéke
 • november 17. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok kereskedőknél, vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma) vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését. (A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november hónapban az operatív ellenőrzések keretén belül fokozottan ellenőrzik a gépjármű javítási és - karbantartási (jellemzően a gumi-szervizelési), valamint a ruhatisztítói (mosodai) tevékenységet folytató adózókat. 

Egész hónapban folyamatos lesz az adóellenőri jelenlét a megye területén, az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a napi pénzkészlet bizonylatolását.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei a 46. héten kiemelt figyelmet fordítanak a személyszállítást végző szolgáltatók (taxisok) ellenőrzésére. A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 46. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • november 13. hétfő: Nyíregyháza
 • november 14. kedd: Tiszalök, Tiszavasvári
 • november 15. szerda: Vásárosnamény, Gyüre
 • november 17. csütörtök: Győrtelek, Tunyogmatolcs
 • november 18. péntek: Balkány

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 8. és 17. között kiemelten ellenőrzik a ruha- és textilárusokat. A revizorok közterületeken és boltokban is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az árukészlet eredetét, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet. Elsősorban azokban az üzletekben kerülhet sor ellenőrzésre, ahol az online pénztárgépek által küldött adatok alapján az átlaghoz képest alacsony a bevétel és a nyugtaszám.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • november 13. hétfő: Tolna, Fadd
 • november 14. kedd: Bonyhád, Paks, Nagydorog
 • november 15. szerda: Szekszárd
 • november 16. csütörtök: Tamási
 • november 17. péntek: Paks

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • november 13. hétfő: Balatonfüred és környéke
 • november 14. kedd: Pápa és környéke
 • november 15. szerda: Ajka és környéke
 • november 16. csütörtök: Sümeg és környéke
 • november 17. péntek: Zirc és környéke

A NAV munkatársai elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett a revizorok fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 13-tól két héten keresztül a megyei területén működő iskolák, tanintézmények büféiben végeznek ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek megfelelő használatát ellenőrzik, s forgalomszámlálást is végeznek. (A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja