2018. március 12. hétfő, 09:31
ADÓtraffipax, NAV
Az adóhivatal közzétette, kik és hol számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 11. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

Foglalkoztatással és garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek ellenőrzése

A NAV megyei fővárosi igazgatóságai március 13-tól a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési és bevallási kötelezettség teljesítését és összhangját, valamint a garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését vizsgálják.

Közösségi beszerzéseiket bevallani elmulasztó kereskedők

A NAV megyei fővárosi igazgatóságai február 26-tól a tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 11. héten a budapesti pékségeket ellenőrzik.

A szakemberek elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, de forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 11. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 12 hétfő: Mór
 • március 13. kedd: Mezőfalva
 • március 14. szerda: Magyaralmás

A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát illetve az áruk eredetét vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. március 12. és 14. között:

 • március 12. hétfő: Hajdúszoboszló, Ebes
 • március 13. kedd: Tiszacsege
 • március 14. szerda: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 11. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 12. hétfő: Gyöngyös
 • március 13. kedd: Hatvan
 • március 14. szerda: Eger

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 11. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 12. hétfő Balassagyarmat és környéke
 • március 13. kedd Pásztó és környéke
 • március 14. szerda Bátonyterenye környéke

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. március 12. és 14. között fokozottan ellenőrzik a taxisokat Veszprémben, Várpalotán és Balatonfüreden. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, illetve az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja