A NAV igazgatóságai az ADÓtraffipaxban tették közzé, hol kell „teljes bizonyossággal” operatív ellenőrzésekre számítani.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai január második felében fokozottan ellenőrzik a VI., VIII., X., valamint a XV. kerületben található bevásárlóközpontok kereskedőit. A revizorok elsődlegesen a foglalkoztatottak – különös tekintettel a próbaidő keretében foglalkoztatottak – bejelentését, valamint a munkaügyi társhatóság bevonásával a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésével kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január második felében a tűzifa kereskedőknél a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai januárban kiemelten ellenőrzik Komlón, Sásdon, Pécsváradon a füstölt-, és hentesáru kereskedőket, Harkányban, Siklóson, Szabadszentkirályon, Szentlászlón, és Szigetvár környékén főként a zöldség-, és gyümölcskereskedőket, Bodán, Mohácson és Szigetváron a személyszállítást, Mohácson, Siklóson, Szászváron és Szentlőrincen elsősorban a szépészeti szolgáltatókat, Harkányban, Sásdon, Siklóson és Vajszlón pedig a vendéglátóhelyeket.

A megyeszékhelyen is számítani lehet ellenőrzésekre. A revizorok kiemelten ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, és az online pénztárgépek használatát a gépjárműszerelőknél, a vásárcsarnokokban, és a piaci kitelepüléseken is.

A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. január 22. és 26. között fokozottan ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, valamint a vendéglátóhelyeket a megye egész területén, különösen Miskolcon, Ózdon, Kazincbarcikán, Sátoraljaújhelyen, Sárospatakon és Tiszaújvárosban. Az ellenőrök elsősorban a nyugta-, számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. január 24. és 31. között a lakótelepeken működő, vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat, garázs boltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta-és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát, valamint az árukészletek mennyiségének alakulását vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. január 22. és 26. között:

  • január 22. hétfő: Hajdúszoboszló
  • január 23. kedd: Debrecen
  • január 24. szerda: Derecske
  • január 25. csütörtök: Debrecen
  • január 26. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Az ellenőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 4. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 22. hétfő: Eger
  • január 23. kedd: Parád
  • január 24. szerda: Szihalom
  • január 25. csütörtök: Verpelét
  • január 26. péntek: Szarvaskő

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a negyedik héten:

  • január 22. hétfő: Szolnok
  • január 23. kedd: Jászberény
  • január 24. szerda: Kunszentmárton
  • január 25. csütörtök: Tiszafüred
  • január 26. péntek: Túrkeve

A revizorok az üzletekben, illetve a piacokon végeznek vizsgálatokat. Elsősorban forgalomszámlálást, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek betartását ellenőrzik. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.)

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai januárban fokozottan ellenőrzik az új szabályozás szerinti, öt százalékos áfával értékesíthető termékekkel kereskedőket hal- és húsboltok. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépeken a megfelelő áfagyűjtők használatát és az éves felülvizsgálat teljesítését vizsgálják.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei a megye területén lévő piacokon ellenőriznek 2018. január 22. és 28. között, kiemelten a hal- és húsárusokat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Somogy megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága revizorainak megjelenésére számíthatnak januárban azok a kereskedők, akik a 2018. január elsejétől hatályba lépett új szabályok alapján 5 százalékos adómérték alá tartozó termékeket forgalmaznak:

  • élő hal értékesítők,
  • húsboltok.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, ezen belül is a megfelelő áfa-gyűjtők használatát vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. január 22. és 26. között kiemelten ellenőrzik a vendéglátókat. A revizorok mind a közterületeken, mind az üzletekben vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • január 22. hétfő: Szekszárd
  • január 23. kedd: Paks
  • január 24. szerda: Dombóvár
  • január 25. csütörtök: Tamási
  • január 26. péntek: Bonyhád

(A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. január 15-től folyamatosan végeznek helyszíni ellenőrzéseket a kereskedelmi és a vendéglátó tevékenységet végző adózóknál. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos kötelezettségek teljesítését vizsgálják.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. január 22. és 26. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 22. hétfő: Veszprém
  • január 23. kedd: Tapolca
  • január 24. szerda: Hajmáskér
  • január 25. csütörtök: Zalagyömrő
  • január 26. péntek: Öskü

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a kereskedők és a vendéglátók leltárkészítési kötelezettségét, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. január 16. és 28. között kiemelten ellenőrzik, hogy a vállalkozások határidőben elvégezték-e az online pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

Azok az online pénztárgéppel rendelkező, kockázatosnak minősülő adózók, akiknél a NAV adatai szerint nem történt meg az éves felülvizsgálat, mindenképpen számíthatnak a revizorok jelenlétére.

A NAV munkatársai a pénzkészlet és a bejelentési kötelezettség ellenőrzése mellett a forgalmazott áruk eredetét is vizsgálják.

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.