Az adóhivatal igazgatóságai kiterítették 23. heti kártyáikat az ADÓtraffipaxban.

Észak-Budapest

Az igazgatóság adóellenőrei június hónaptól kezdődően az I. kerületi Rendőrkapitányság és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársaival közösen fokozott ellenőrzéseket végeznek a Budai Vár területén. Elsősorban a közterületen történő értékesítéseknél vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését.

További ellenőrzésekre számíthatnak – a májusban megkezdett ellenőrzés sorozat folytatásaként – a Budai Vár területén kiskereskedelmi és vendéglátási tevékenységet végző vállalkozások az online pénztárgép használatára és a foglalkoztatottak jogviszonyának bejelentésére vonatkozóan.

Baranya megye

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – a megyeszékhelyen kívül – június 1-jétől 11-éig Harkányban, Siklóson, Magyarhertelenden és Orfűn ellenőriznek.

Győr-Moson-Sopron megye: eperárusok fokozott ellenőrzése

A NAV Győr-Moson-Sopron megyében június 6–9. között ellenőrzi, hogy adnak-e nyugtát és bejelentik-e alkalmazottaikat a közterületekre, piacokra kitelepült, illetve „szedd magad” akciót hirdető eperárusok.

Hajdú-Bihar megye

A következő hetekben fokozottan ellenőrzik a debreceni Nagybani piacon árusítókat, köztük a zöldséggyümölcs-kiskereskedőket. A NAV munkatársai elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, valamint EKÁER ellenőrzésre is számítani lehet a nap bármely szakában.

A NAV honlapján „A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai”című információs füzetben hasznos információkat találnak a kereskedők, illetve segítséget kérhetnek a +36-40/42-42-42-es telefonszámon és a NAV ügyfélszolgálatain.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 23. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

  • június 6. kedd: Hatvan
  • június 7. szerda: Gyöngyös
  • június 8. csütörtök: Poroszló
  • június 9. péntek: Eger

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az igazgatóság által kijelölt, operatív ellenőrzésekkel érintett kiemelt helyszínek a 23. héten:

  • június 6. kedd: Jászberény
  • június 7. szerda: Tiszafüred
  • június 8. csütörtök: Jászapáti
  • június 9. péntek: Tiszaföldvár

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget. (A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.)

A 23. heti operatív ellenőrzések helyszínei:

  • június 6. kedd: Nyíregyháza
  • június 7. szerda: Tiszavasvári
  • június 8. csütörtök: Nyírbátor, Mátészalka
  • június 9. péntek: Nagyhalász, Ibrány

Tolna megye: szezonális terméket árusítók fokozott ellenőrzése

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban kiemelten ellenőrzik a szezonális gyümölcsöt és zöldséget, valamint a fagylaltot árusítókat. Elsősorban piacokon, közterületeken a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatást és az árukészlet eredetét vizsgálják, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei az alábbi településeken végeznek fokozott helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 6. kedd: Balatonfüred
  • június 7. szerda: Ajka
  • június 8. csütörtök: Veszprém
  • június 9. péntek: Balatonalmádi

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentésére, valamint az online pénztárgép használatával kapcsolatos rendelkezések betartásának jogszerűségére, áruk eredetének vizsgálatára, továbbá forgalomszámlálásra irányulnak.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai június 5-től egy héten keresztül kiemelten ellenőrzik a fagylaltot árusítókat. A vizsgálatok során az üzletekben a számla- és nyugtadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a fagylaltok előállításához szükséges alapanyagok eredetét, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását ellenőrzik a revizorok.

Az országban jelenleg folyó vagy a következő napokban induló – előre bejelentett – ellenőrzések folyamatosan frissülő listája itt érhető el.